Jak nosit klobouky? Úplně normálně!





Že na ně musíte mít sebevědomí? Že vám nesluší? Že jsou jen pro extravagantnější tipy? BLBOST! 
Neřekla bych, že jednomu sluší a druhému ne. Každý si jednou najde ten svůj, který mu padne, a už ho nesundá. Věřte mi!

Kdyby se klobouky v poslední době nestaly nepostradatelným doplňkem, asi bych si ho za normálních okolností nekoupila. Určitě jste si už všimli, že poslední dobou jsou outfity celebrit rozšířené právě o klobouky. V módních časopisech narážíte jenom na klobouky. Klobouk byl vždycky znakem elegance. Dnes tomu tak není. Módní pravidla neexistují. Klobouk neklobouk, zkrátka vám chci říct, ať se jich nebojíte a alespoň jeden, dva vyzkoušíte.





Historie klobouků sahá až do starověkého Egypta, to se vyráběly ještě ze zvířecí kůže. Ve 14. století muži a ženy začali nosit barety a kapuce. Z klobouku se začal stávat neodmyslitelný doplněk.
Ve Francii v polovině 16. století se objevil trend velkých klobouků. Zdobených a honosných. V 17. století se stává Francie kloboukovou mocností. Nosí se dvoucípé a třicípé klobouky. Později se objevují cylindry. Cylindr se stal důležitým pánským doplňkem. Dále se nosily buřinky. Ve třicátých letech zase frčely klobouky panama s širokou krempou.
V 60. letech 20. století došlo k největšímu útlumu nošení klobouků. Móda se vrací a klobouky s ní!



Dneska jsou zase IN a seženete je na každém rohu. V různých tvarech, barvách, z různých materiálů. Ceny se pohybují od pěti stovek nahoru. Neinvestujte do svého prvního klobouku tolik, pokud si nejste jistí. Jsem přesvědčená, že na zkušenou seženete klobouk i v second handu.
Nejideálnější doba, kdy klobouky vytáhnout, je na jaře a na podzim. Z obyčejného outfitu udělá nepřehlédnutelný. Každý se za vámi otočí a bude si vás pamatovat. Klobouk se hodí skvěle k
teniskám, lodičkám, kozačkám i holínkám. Takže se nebojte a dejte si ho prostě jen tak na hlavu!

5 důvodů proč si pořídit klobouk:

1. Budete nepřehlédutelná
2. Vyšší sebevědomí
3. Jděte s dobou - chcete být trendy a fashion ne?
4. Ochrana před deštěm :)
5. Návrat k ženskosti

,,Jsou dvě věci, které muž nikdy nepochopí: tajemství stvoření a dámský klobouk.´´
Coco Chanel






















pinterest.com
herstyle.cz

Komentáře

  1. Jo to se ti to řekne :-D Třeba pro mne takové nošení klobouků je opravdu za trest a ještě jsem si ten svůj klobouk buďto nenašla nebo mi prostě nejsou souzené. Asi budu prostě dál zkoušet a uvidím časem no...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat